TechGrounds en AWS re/Start zetten in op cloud tech-talenten uit kwetsbare wijken

Met gepaste trots presenteert TechGrounds vandaag het AWS/re Start-programma in Nederland, in samenwerking met Amazon Web Services. Onze missie: werklozen en kansarmen de mogelijkheid bieden om een carrière in de technologie te starten. AWS re/Start is een voltijds ontwikkelings- en trainingsprogramma dat deelnemers klaarstoomt voor startersfuncties in het cloud-segment. Daarnaast biedt het afgestudeerden de gelegenheid om potentiële werkgevers te ontmoeten. Deelnemers doorlopen het traject bij TechGrounds. Deze van oorsprong Brusselse tech-hub MolenGeek, brengt tech-ondernemerschap en digitale vaardigheden naar kwetsbare communities en wijken in Nederland. 

Het initiatief is vandaag aangekondigd door Kamini Aisola, General Manager bij AWS Benelux, in het volgende LinkedIn-bericht:

Drie maanden geleden begon TechGrounds kandidaten te werven, samen met de Gemeente Amsterdam, het UWV en verschillende buurtnetwerken. Vele kandidaten hebben zich aangemeld voor de selectieprocedure, waarna we 24 deelnemers hebben uitgenodigd. Het programma, dat 15 oktober van start is gegaan, helpt de deelnemers in het ontwikkelen van zowel technische en praktische vaardigheden als soft skills. Het traject vindt plaats aan het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West.

We zijn druk bezig onze TechGrounds locaties landelijk uit te rollen in verschillende steden en regio’s. Onze verwachting is dan ook dat het AWS re/Start programma in de nabije toekomst over heel Nederland operationeel zal zijn. We zijn er trots op dat bedrijven als Booking.com, Rabobank, Randstad, PostNL, HEMA, Mobiquity en Dept, zich al actief aan het programma verbonden hebben door toekomstige AWS re/Start afgestudeerden te werven voor fulltime cloud computing-vacatures.

Als u meer informatie wilt, neem dan contact op met het AWS re/Start team via aws-restart-employers@amazon.com of rechtstreeks met TechGrounds via saskia@techgrounds.nl.