Carrièreperspectief in IT centraal in ‘TekkieWorden Week’

Amsterdam, 10 november 2020 –

  • 37 online proeflessen, bedrijfsbezoeken en expertsessies in tech
  • 15 IT-opleiders; gratis en online toegankelijk
  • Binnen 2 weken ruim 1000 aanmeldingen

Van 16 tot 22 november organiseren Amsterdam, Utrecht en Almere de TekkieWorden Week, waarin carrièrekansen in IT een week lang centraal staan. De private en publieke wereld slaan de handen ineen om IT-opleidingen en banen toegankelijk te maken voor iedereen. De TekkieWorden Week is gratis en online toegankelijk en een samenwerking tussen TekkieWorden, Metropoolregio Amsterdam en StartupAmsterdam. Gemeente Utrecht, Gemeente Almere en 15 IT-opleiders hebben zich hierbij aangesloten.

Tijdens de TekkieWorden Week worden bijna 40 online activiteiten georganiseerd, waaronder proeflessen, bedrijfsbezoeken en expertsessies. Deelnemende partners zijn Bit Academy, Bol.com, Codam, Coderdojo, Competence Factory, Dutch Datacenter Association, Elements, GMI-Design School, Growth Tribe, Hogeschool Utrecht, Interxion, Iron Hack, Make IT Work, PXL Widgets, Rabobank, Squla, Techionista, T-mobile, TomTom, TechMeUp, Ultimum Almere en Winc Academy. Zij laten zien hoe veelzijdig IT-banen zijn is en de carrièrekansen die er zijn in tech-banen, sector breed. 

“T-mobile is onderdeel van de TekkieWorden Week omdat wij de toegang tot de tech-sector willen verbreden. De ontwikkelingen in tech gaan sneller dan ooit, en de maatschappelijke impact neemt voortschrijdend toe. Van 5G netwerken tot remote en VR gezondheidsdiagnoes. Om voorop te blijven lopen in deze veranderingen, zijn nieuwe tekkies hard nodig. We zetten hiermee een stap om tech van en voor iedereen te maken.”, aldus Ewout Karel, Innovation Manager T-mobile.

Carrièreperspectief voor verschillende doelgroepen
De TekkieWorden Week is bedoeld om middelbare scholieren, studenten, professionals, omscholers en werkzoekenden nieuw carrièreperspectief te bieden en te enthousiasmeren voor een loopbaan in IT. Alle activiteiten zijn gratis en duren niet meer dan een uur.

“Ondanks de coronacrisis blijft het tekort aan en daarmee de vraag naar mensen in tech en IT onverminderd hoog. Een ontwikkeling die kansen biedt voor mensen die een carrière in tech ambiëren, maar óók voor mensen die een tech-carrière nog nooit overwogen hebben, vastzitten in de ontwikkeling in hun huidige baan, of te maken hebben met corona-ontslag. Met bijna 40 online activiteiten willen we van binnenuit laten zien wat de tech-wereld te bieden heeft. Zo kunnen deelnemers remote een kijkje nemen in een datacenter, zien welke banen datacenters te bieden hebben, meelopen met een blockchain developer in de financiële wereld of gewoon een intro-lesje HTML/CSS meepakken.”, aldus Floor Vink, Projectmanager TekkieWorden.

Over TekkieWorden
TekkieWorden is ‘s Nederlands grootste gids naar werken en studeren in tech. TekkieWorden wil de potentie van tech-banen en IT-studies voor iedereen zichtbaar en toegankelijk te maken en zet zich in om mensen van alle leeftijden, alle achtergronden en alle denk- en werkniveaus te activeren naar IT. TekkieWorden is een initiatief van TechConnect vanuit de Amsterdam Economic Board dat wordt gesteund door Rabobank, Booking.com, TomTom en opleidingsfonds CA-ICT. TekkieWorden werkt actief samen met Gemeente Amsterdam, Gemeente Almere, Gemeente Utrecht, Economic Board Zuid Holland en wordt ondersteund door Rabo Foundation en Doghouse Recruitment.